Babeczki kokosowo-orzechowe
Kolejny pomysł na urozmaicenie diety ketogenicznej i dodanie zdrowej porcji tłuszczu. Przepis jest bardzo prosty wychodzi 8 babeczek.
Składniki:
🔸️pół szklanki pomieszanych nasion dyni, słonecznika, chia, siemienia lnianego
🔸️pół szklanki orzechów włoskich
🔸️6 łyżek oleju kokosowego virgin
Sposób wykonania:
Nasiona i orzechy moczymy całą noc lub 8 godzin. Osuszamy na sitku. Roztapiamy olej kokosowy w kąpieli wodnej i wraz z nasionami blendujemy w blenderze kielichowym.
Wylewamy masę do miski, dodajemy orzechy i mieszamy. Przekładamy do silikonowych foremek i wkładamy na 2 godziny do zamrażalnika. (można pominąć blendowanie i od razu połączyć nasiona i orzechy z roztopionym olejem kokosowym).
Składniki:
🔸️pół szklanki pomieszanych nasion dyni, słonecznika, chia, siemienia lnianego
🔸️pół szklanki orzechów włoskich
🔸️6 łyżek oleju kokosowego virgin
Sposób wykonania:
Nasiona i orzechy moczymy całą noc lub 8 godzin. Osuszamy na sitku. Roztapiamy olej kokosowy w kąpieli wodnej i wraz z nasionami blendujemy w blenderze kielichowym.
Wylewamy masę do miski, dodajemy orzechy i mieszamy. Przekładamy do silikonowych foremek i wkładamy na 2 godziny do zamrażalnika. (można pominąć blendowanie i od razu połączyć nasiona i orzechy z roztopionym olejem kokosowym).
Komentarze
Prześlij komentarz