Serniczki z nerkowców z polewą malinową
🔸️szklanka nerkowców (moczonych co najmniej 4 godziny)
🔸️łyżeczka cukru waniliowego
🔸️łyżeczka cukru cytrynowego
🔸️2 małe cytryny
Składniki na polewę:
🔸️szklanka mrożonych malin
🔸️łyżka miodu
Wykonanie sernika:
Wycisnąć sok z cytryn.
Zblendować orzechy nerkowca z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym i cytrynowym na gładką masę. Gotową masę serową wyłożyć na spód miseczki.
Wykonanie polewy:
Pół szklanki malin wraz z odrobiną wody podgrzać na patelni, połączyć z miodem i pozostałą częścią malin i zblendować na gładką masę.
Polewę wylać na ser i udekorować borówkami lub truskawkami. Włożyć na 2 godziny do lodówki. Deser jest pyszny, zdrowy i łatwy w przygotowaniu. Z tych składników wyjdą dwa desery.
Zblendować orzechy nerkowca z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym i cytrynowym na gładką masę. Gotową masę serową wyłożyć na spód miseczki.
Wykonanie polewy:
Pół szklanki malin wraz z odrobiną wody podgrzać na patelni, połączyć z miodem i pozostałą częścią malin i zblendować na gładką masę.
Polewę wylać na ser i udekorować borówkami lub truskawkami. Włożyć na 2 godziny do lodówki. Deser jest pyszny, zdrowy i łatwy w przygotowaniu. Z tych składników wyjdą dwa desery.
Komentarze
Prześlij komentarz