Jak zrobić zdrowy pikantny dip
Sos jest zdrowy, wegański, można go przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Składniki:
🔸️pół szklanki nerkowców (moczonych co najmniej 4 godziny) uzyskamy po namoczeniu całą szklankę orzechów
🔸️500ml oleju z ostropestu
🔸️pół cytryny
🔸️2 ostre papryczki
🔸️ząbek czosnku
🔸️szczypta kurkumy
🔸️łyżeczka soli kłodawskiej
🔸️50 ml wody
Sposób wykonania:
Wyciskamy sok z cytryny i miksujemy na gładką masę z pozostałymi składnikami. Do wykonania sosu potrzebujemy dobrego blendera kielichowego. Sos jest naprawdę pyszny.
Składniki:
🔸️pół szklanki nerkowców (moczonych co najmniej 4 godziny) uzyskamy po namoczeniu całą szklankę orzechów
🔸️500ml oleju z ostropestu
🔸️pół cytryny
🔸️2 ostre papryczki
🔸️ząbek czosnku
🔸️szczypta kurkumy
🔸️łyżeczka soli kłodawskiej
🔸️50 ml wody
Sposób wykonania:
Wyciskamy sok z cytryny i miksujemy na gładką masę z pozostałymi składnikami. Do wykonania sosu potrzebujemy dobrego blendera kielichowego. Sos jest naprawdę pyszny.
Komentarze
Prześlij komentarz