Tarta z cukinii, batatów i pieczarek

Tarta przed upieczeniem
Składniki:
  • mała cukinia
  • batat
  • cebula
  • 5 suszonych pomidorów (w oleju)
  • 5 pieczarek
  • sól kłodawska
  • pieprz cayenne
  • lubczyk
  •  2 jajka
Sposób wykonania:
Warzywa myjemy. Batata
obieramy.
  1. Batata, cukinię, pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Cebulę u suszone pomidory drobno kroimy (pomidory suszone muszą być przygotowane w zalewie z oleju i przypraw, robiłam sama 2 dni wcześniej, ale można kupić gotowe).
  3. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy przyprawami.
  4. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika z termoobiegiem i pieczemy 30 minut.
  5. Można posypać tartę startym żółtym serem.
  6. Smacznego. Wyjątkowo pyszna potrawa😁.
 Tarta po upieczeniu. Jest lepsza niż pizza. Oczywiście to moje zdanie😊.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Tarta kokosowa z bitą śmietaną i owocami

Jak szybko zrobić pralinki

Zdrowy deser z orzechów nerkowca-sernik z truskawkami i kiwi