Tarta malinowa bez cukru i bez pieczenia
Tarta malinowa- pyszna, zdrowa, bez pieczenia.馃馃崜
Sk艂adniki:
Ciasto(sp贸d)
- 3/4 szklanki orzech贸w w艂oskich (moczonych przez ca艂膮 noc)
- 1/2 szklanki daktyli (moczymy oko艂o 10 minut)
- 3/4 szklanki s艂onecznika (moczonych przez ca艂膮 noc)
Masa malinowa:
- 2 szklanki mro偶onych malin
- 1/2 szklanki orzech贸w nerkowca (moczonych przez ca艂膮 noc)
- 2 banany
- 1/2 szklanki daktyli
- 1/ 2 szklanki oleju kokosowego (rozgrzanego do formy p艂ynnej)
- Sok z po艂owy cytryny
- 艂y偶ka agaru (wymieszaj z rozgrzanym olejem kokosowym)
Spos贸b przygotowania:
Ciasto - Wszystkie sk艂adniki na ciasto umie艣膰 w mikserze i dok艂adnie zmiksuj na g艂adk膮 mas臋. Wysmaruj ciastem foremk臋 do tarty. Wstaw do lod贸wki, aby st臋偶a艂o.
Masa malinowa - Zblenduj dok艂adnie wszystkie sk艂adniki opr贸cz orzech贸w nerkowca. Kiedy masa b臋dzie g艂adka, dodaj orzechy i raz jeszcze zmiksuj. Rozlej powsta艂膮 mas臋 na sch艂odzone wcze艣niej ciasto i wstaw do lod贸wki na kilka godzin. Ca艂o艣膰 udekoruj plastrami kiwi. Gotowe!馃榿
Komentarze
Prze艣lij komentarz