Tarta kokosowa z kremem z awokado i brzoskwiń
Składniki na ciasto:
🔸️ 4 jajka
🔸️ 2 łyżki oleju kokosowego
🔸️ 6 łyżek mąki kokosowej
🔸️ szczypta soli kłodawskiej
Sposób wykonania ciasta:
Składniki na ciasto miksujemy w malakserze lub blenderze. Wyrobionym ciastem, które powinno być gładkie i lepkie jak ciastolina, wykładamy formę do tarty. (Najlepiej się sprawdza silikonowa forma). Tartę, która powinna mieć około 5 mm wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 15 minut (brzegi powinny być przyrumienione, powierzchnia może być jasna.)
🔸️ 4 jajka
🔸️ 2 łyżki oleju kokosowego
🔸️ 6 łyżek mąki kokosowej
🔸️ szczypta soli kłodawskiej
Sposób wykonania ciasta:
Składniki na ciasto miksujemy w malakserze lub blenderze. Wyrobionym ciastem, które powinno być gładkie i lepkie jak ciastolina, wykładamy formę do tarty. (Najlepiej się sprawdza silikonowa forma). Tartę, która powinna mieć około 5 mm wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 15 minut (brzegi powinny być przyrumienione, powierzchnia może być jasna.)
Po upieczeniu studzimy ciasto.
Składniki na wierzch tarty:
🔸️awokado
🔸️200 g borówek
🔸️kiwi
🔸️2 mrożone brzoskwinie (mrozimy brzoskwinie pokrojone w kawałki)
🔸️szczypta soli kłodawskiej
Sposób wykonania:
Awokado i brzoskwinie wraz z odrobiną soli blendujemy na gładką masę. Masę rozsmarowujemy na ostudzonym cieście. Dekorujemy tartę owocami i gotowe.
Awokado i brzoskwinie wraz z odrobiną soli blendujemy na gładką masę. Masę rozsmarowujemy na ostudzonym cieście. Dekorujemy tartę owocami i gotowe.
Życzę dobrego apetytu😊
Komentarze
Prześlij komentarz