Tarta kokosowa z kremem z awokado i brzoskwiń

Składniki na ciasto:
🔸️ 4 jajka
🔸️ 2 łyżki oleju kokosowego
🔸️ 6 łyżek mąki kokosowej
🔸️ szczypta soli kłodawskiej
Sposób wykonania ciasta: 
Składniki na ciasto miksujemy  w malakserze lub blenderze. Wyrobionym ciastem, które powinno być gładkie i lepkie jak ciastolina, wykładamy formę do tarty. (Najlepiej się sprawdza silikonowa forma). Tartę, która powinna mieć około 5 mm wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 15 minut (brzegi powinny być przyrumienione, powierzchnia może być jasna.)
Po upieczeniu studzimy ciasto.
Składniki na wierzch tarty:
🔸️awokado 
🔸️200 g borówek 
🔸️kiwi
🔸️2 mrożone brzoskwinie (mrozimy brzoskwinie pokrojone w kawałki)
🔸️szczypta soli kłodawskiej 
Sposób wykonania:
Awokado i brzoskwinie wraz z odrobiną soli blendujemy na gładką masę. Masę rozsmarowujemy na ostudzonym cieście. Dekorujemy tartę owocami i gotowe.
Życzę dobrego apetytu😊
Ciasto jest pyszne, lekkie i bez cukru. Dzięki owocom nabiera wspaniałego smaku. Krem z awokado rozpływa się w ustach.





 Polecam wypróbowanie tego pysznego ciasta.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Tarta kokosowa z bitą śmietaną i owocami

Jak szybko zrobić pralinki

Zdrowy deser z orzechów nerkowca-sernik z truskawkami i kiwi