Truskawkowe ciasto bez pieczenia
Składniki na spód ciasta:
🔸️pół szklanki daktyli
🔸️szklanka orzechów włoskich(moczonych przez noc)
Składniki na ciasto:
🔸️szklanka ugotowanego ryżu bio
🔸️mrożone truskawki około 250 g
🔸️limonka
🔸️pół szklanki oleju kokosowego w płynie
🔸️łyżka agaru
🔸️kilka daktyli (namoczonych w gorącej wodzie)
Składniki na galaretkę:
🔸️3/4 litra soku owocowego
🔸️łyżka agaru
🔸️mrożone truskawki 250 g
Przygotowanie spodu ciasta:
Bledujemy daktyle z orzechami na gładką masę. Wyklejamy masą spód blachy.
Przygotowanie ciasta:
Rozpuścić olej kokosowy w kąpieli wodnej wraz z sokiem z limonki i agarem. Pozostałe składniki ugotowany ryż, daktyle, truskawki zmiksować wraz z wcześniej przygotowanym olejem kokosowym. Tak przygotowane ciasto wylać na przygotowany wcześniej spód i wstawić na 4 godziny do lodówki.
Przygotowanie galaretki:
Ugotować ulubiony sok dodać agar wymieszać. Wyjąć ciasto z lodówki udekorować truskawkami.
Gdy galaretka wystygnie wylać na ciasto i wstawić na godzinę do lodówki. Ciasto jest pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Można udekorować ciasto ulubionymi owocami, wybrałam kiwi, bo ładnie się komponuje. 🥝
Komentarze
Prześlij komentarz