Pomysł na szybki i zdrowy obiad
Uwielbiam to danie mogłabym jeść je codziennie.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Kalafior tniemy w plastry. Bataty obieramy ze skórki i również kroimy w plasterki. Posypujemy pieprzem cayenne i władamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy około 15 minut. Podajemy z kiełkami i oliwkami lub inną surówką lub sosem. Ja uwielbiam z majonezem z nerkowców (przepis na moim blogu). Po upieczeniu bataty i kalafior lekko solimy. Danie jest naprawdę pyszne i nie wymaga dużego nakładu pracy. Smacznego.😁
Składniki:
- kalafior
- bataty
- kiełki brokuła
- oliwki
- pieprz cayenne
- sól kłodawska
Sposób przygotowania:
Kalafior tniemy w plastry. Bataty obieramy ze skórki i również kroimy w plasterki. Posypujemy pieprzem cayenne i władamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy około 15 minut. Podajemy z kiełkami i oliwkami lub inną surówką lub sosem. Ja uwielbiam z majonezem z nerkowców (przepis na moim blogu). Po upieczeniu bataty i kalafior lekko solimy. Danie jest naprawdę pyszne i nie wymaga dużego nakładu pracy. Smacznego.😁
Komentarze
Prześlij komentarz