Pomysł na szybki i zdrowy obiad

Uwielbiam to danie mogłabym jeść je codziennie.

Składniki:

  • kalafior
  • bataty
  • kiełki brokuła
  • oliwki
  • pieprz cayenne
  • sól kłodawska

Sposób przygotowania:

Kalafior tniemy w plastry. Bataty obieramy ze skórki i również kroimy w plasterki. Posypujemy pieprzem cayenne i władamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy około 15 minut. Podajemy z kiełkami i oliwkami lub inną surówką lub sosem. Ja uwielbiam z majonezem z nerkowców (przepis na moim blogu). Po upieczeniu bataty i kalafior lekko solimy. Danie jest naprawdę pyszne i nie wymaga dużego nakładu pracy. Smacznego.😁

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Tarta kokosowa z bitą śmietaną i owocami

Jak szybko zrobić pralinki

Zdrowy deser z orzechów nerkowca-sernik z truskawkami i kiwi