Jak zrobić idealne nadziewane czekoladki

Te czekoladki są naprawdę idealne. Doskonale nadają się na prezent. Wystarczy ładnie je opakować.  Niestety przy ich wykonaniu trzeba się trochę nagimnastykować, jednak naprawdę warto. Do ich wykonania potrzebne są tylko 3 składniki:
  • Masło kakaowe 100g
  • duża łyżeczka kakao
  • łyżeczka cukru kokosowego (można użyć inny słodzik lub pominąć ten składniki, jeśli czekolada ma być gorzka)
Sposób wykonania:
Masło kakaowe należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kakao i cukier kokosowy.
Następnie wylewamy stopniowo masę do silkonowych foremek. Na dno foremki masę wykładamy łyżeczką. Boki foremki smarujemy małym pędzelkiem. Czynność powtarzamy 3 razy. Każdą warstwę wkładamy na 5 minut do zamrażalnika, aby boki czekoladki miały dość grubą warstwę. Do środka czekoladki wkładamy masło orzechowe (lub np. suszone śliwki czy zbledowane wiśnie). Czekoladki wkładamy na pół godziny do zamrażalnika. Potem możemy się cieszyć ich wyglądem i smakiem. Nie trzeba ich przechowywać w lodówce. Wyglądają perfekcyjnie😊.
Rozpuszczone masło kakaowe z dodatkami.
Tak wyglądają czekoladki, które miały zbyt cienką warstwę.😐
Wszystkie użyte składniki są ekologiczne. Można je kupić w sklepach internetowych.





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Tarta kokosowa z bitą śmietaną i owocami

Jak szybko zrobić pralinki

Zdrowy deser z orzechów nerkowca-sernik z truskawkami i kiwi