Apetyczne czekoladki z truskawkami


Składniki:

  • szklanka orzechów nerkowca (orzechy moczymy w ciepłej wodzie przez całą noc)
  • pół szklanki daktyli (też można moczyć całą noc lub przed wykonaniem zalać wrzątkiem, a potem przepłukać i odsączyć)
  • pół szklanki roztopionego w kąpieli wodnej oleju kokosowego
  • 7 ziaren surowego kakao ( opcjonalnie zwykłe kakao) z ziaren czekoladki są lepsze
  • 10 truskawek
Wykonanie:
Orzechy, kakao i daktyle blendujemy w blenderze kielichowym. Do powstałej masy dolewamy olej kokosowy i blendujemy. Masę czekoladową wylewamy do silikonowych foremek. Wkładamy do środka truskawkę. Wstawiamy na godzinę do zamrażalnika i gotowe.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Tarta kokosowa z bitą śmietaną i owocami

Jak szybko zrobić pralinki

Zdrowy deser z orzechów nerkowca-sernik z truskawkami i kiwi